09 august 2013

Memmeklubiliste suvereis 2013

      Reisiplaan ja marsruut paberile paika pandud, mõningad kohtumised eelnevalt kokku lepitud - asub reisiseltskond pilvisel juulikuu hommikul Kärust teele Käru poole. Samanimelised kohad tekitavad väikese segaduse, kuid kohtumine giid Ulvi`ga Vao tornlinnuses toimub.



  
Pandivere Pansionaadi ehitus on lõpusirgel ja pargis saab mõõta põlispuude suurust. 
Äntu Sinijärv paelub ääretult läbipaistva veega.













Emumäel on uudistamist-vaatamist. Lõunanõlval pink hääbunud külade   mälestuseks ja "külade-puu" Eestimaa külade auks.

Vaatetornist paistab selge ilma korral mitmekümne kilomeetri kaugusele.
2012. aasta sügisel avati puukujude allee. materjalina on kasutatud Peetla turbaraba juurikaid. Neist on valminud mitmed kännumajad ning kõik kohalikud seltsid ja seltsingud said neid enam iseloomustavad kujud. Autoriteks Hando Kuntro ja Piret Smagar.
  

 Simuna kiriku lähedal asuvast allikast saab alguse Pedja jõgi. 
Võivere tuuliku tegemised on ääretult põnevad. Tähistatud Struve meridiaanpunktid, millest üks asus pererahva sirelipõõsa all, on kantud UNESCO maailmapärandi nimekirja. 
Muuga mõis, milles on alates 1944. aastast kuni seniajani tegutsenud kool. Mõisa omanik, kuulus portreekunstnik C. T. von Neff projekteeris uhke peahoone. Esimese korruse ehitamisel arvati, et tegu on vanglaga ning "unustati" peasissekäik. Mõisa pargis on Eduard Vilde monument. 


Adavere Elulaadikeskus, kus lahke pererahvas tutvustas maja ja näitust, kohvilaual ootasid ahjusoojad pirukad ja maja ümbritsesid fantastilised roosipõõsad.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar